Išvyka į Vilnių

Šį sausio 26-osios rytą tautodailininkų grupelė trypčiojo Rokiškio autobusų stoties aikštėje ir besidairydami laukė… Ir štai, atriedėjo taip lauktasis Rokiškio savivaldybės autobusiukas, skirtas kilniam tikslui – nuvykti į Lietuvos nacionaliniame muziejuje vykstančią respublikinės tautodailės parodą, skirtą Lietuvos tautodailininkų sąjungos 50-mečiui paminėti. Čia eksponuojami Juozo Čepulio, Alės Gegelevičienės‚ Gitos Kolosovienės‚ Augenijos Ruželienės, Aleksandro Spundzevičiaus, Genės Šimėnienės ir Vidmanto Zakarkos darbai. Visi šie tautodailininkai kartu su Rokiškio tautodailininkų skyriaus pirmininke Birute Kairiene ir Kriaunų veikliąja Vita Mačiuliene vienbalsiai sušukę „TAIP!“ leidosi į kelionę.

Kelionė neprailgo. Grožėdamiesi padūkusios žiemos vaizdais, pasiplepėdami ir smaguriaudami Alytės keptą pyragą, važiavome į Vilnių. Nuvykus į vietą, akimirkai dingo mūsų šypsenos. Verkia širdis iš arti pamačiusi „kraujuojančią“ Gedimino pilies kalno papėdę…  Kiekvienas, paskendęs savo mintyse, iš lėto nužingsniavo į muziejų.Laimei, muziejus mus pasitiko linksmai  su muzika, pasipuošęs įvairiaspalviais raštais ir darbais. Vaizduotės užmojai atsispindėjo ,,kalbinant,, drobę, molį ar medžio skulptūrą. Tarp tūkstančių darbų išdidžiai puikavosi ir mūsų – rokiškėnų – darbai. Taip gera pasidžiaugti mūsų krašto tautodailės meistrų kūriniais. Tik tada, kai esi atviras dalytis, esi atviras ir gauti. Patikėję tuo, mes kasdien į savo gyvenimą galime įsileisti vis daugiau tikro džiaugsmo ir priimti mums teikiamas pasaulio dovanas.
Pasidžiaugę savo ir visos Lietuvos tautodailininkų darbais, išklausę padėkas ir palinkėjimus bei pasivaišinę muziejaus vaišėmis, nutarėme aplankyti Alės Gegelevičienės dukrą Jolantą, pasigrožėti tapybos darbais, pavartyti nuostabius nuotraukų bei eilių albumus ir, žinoma, baigti valgyti Alytės skanųjį pyragą  su puodeliu pienu gardintos kavos.

 









 

 

 

«
»